За четвърти пореден (и последен) ден протестиращите полицаи преградиха бул. "Цар Освободител" от Орлов мост към Софийския университет. Както в последните 3 дни, така и за днес, те имат уведомително писмо, пуснато до общината.

Днес вече групата е съвсем малка - около 30 човека. По програма протестът ще продължи до 20 ч.

Междувременно в Сливен главният секретар на МВР Георги Костов каза, че  540 рапорта за напускане от системата на МВР са подадени от началото на протестните действия.

„Само в понеделник своите рапорти са подали 260 служители на реда, а за вчера те са били 110", каза Костов пред "Фокус" и допълни, че всички те ще бъдат подписани, тъй като такова е желанието на работещите в системата и никой не може да ги възпрепятства да напуснат.

При обявяването на предлаганите мерки на съкращаване на разходите в МВР пък министър Румяна Бъчварова бе казала, че има около 250 рапорта за напускане (това е преди да избухне недоволството, б. р.).

"Дисциплинарни мерки за участие в протест няма и никога не е имало”, обеща днес Костов по повод слуховете, че началници записват имената на участниците в ежедневните бунтове на униформените.