Извън центъра на София Меглена Кунева и Реформаторският блок не съществуват. Това установи лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" на ТВ7. Същият канал доскоро се управляваше от новия политик.

В медийната си изява Бареков доразви идеята си и демонстрира завидно самочувствие:

Кунева не ни е конкурент. Няма да влязат в европарламента, отсече той и категорично обяви, че само 4 партии ще имат свои евродепутати. Това са БСП, ГЕРБ, ДПС и ние ще сме единствената нова партия, рече той. Според  Бареков Меглена Кунева заедно с Радан Кънев, Касим Дал и останалите реформатори също носят вина за българския преход и затова няма да срещнат любовта на избирателите.

Категоричността на новия политик се разминава сериозно с нагласите, които социолозите отчитат в момента. Според повечето изследвания ББЦ получава шансове да излъчи свои евродепутати, но това не е съвсем сигурно. В други изследвания партията му е с изравнени проценти с Реформаторите и АБВ на експрезидента Георги Първанов.

Бареков се зарече и да измести ДПС като балансьор в парламента. Според него движението в момента играело безпринципно. На места си партнирали с БСП, но в други региони като Благоевград и Банско били в комбина с ГЕРБ.

Там заедно секат гори и дерибействат, отсече новият политик. Но краят бил близо, защото след предизвестения успех на евровота за ББЦ новата партия щяла да поиска скоростно нови избори.

Бареков обясни и сценария, по който това ще се случи.

След изборите нашите депутати ще напуснат парламента и тогава кворумът ще зависи изцяло от ГЕРБ и "Атака". Искам предсрочни избори още през юли, но тогава е много горещо. Затова е най-добре да отидем на избори през октомври. Задължително трябва да посрещнем зимата с ново правителство на националното обединение, каза Бареков.

Той посочи и че вече валят предложения към кое политическо семейство в ЕП да се присъедини "Цензурата". Вече ги били потърсили и либералите и консерваторите. Затова новият политик сведе решението до терминологията на бизнес сделка: 

Нашата платформа е социал-либерална. Ние сме в центъра, готови сме да работим с всички и ще приемен най-изгодната оферта за българските граждани, каза Николай Бареков.

В случай на провал на ББЦ на евровота на 25 май Бареков обеща да "свие платната" и да се оттегли, но веднага уточни, че това е невъзможен сценарий. Хората са лъгани и омерзени, искат нова партия да поеме управлението, заяви бившият журналист.