Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров съобщи, че е призован да се яви в Националното следствие по случая с нахлуването му в НАТФИЗ във вторник в 10.00 часа, а Десислав Чуколов е приозован за 11.00 часа, предаде „Фокус“.

По този случай главният прокурор поиска и получи от Народното събрание разрешение за повдигане на обвинение и за задържане под стража на Сидеров и Чуколов.

Днес Сидеров се яви в Софийския градски съд на заседание по друг случай – този на летище „Варна“ през януари 2014 г. Лидерът на „Атака“ е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Пред журналисти той обвърза проблемите си с правосъдието с позицията на „Атака“ по съдебната реформа.

Искайки нашето задържане постоянно, главният прокурор отстранява вносителите на поправки, които действат срещу него. Това е чисто политическо действие от страна на главния прокурор“.

По думите му Сотир Цацаров остава безконтролен, тъй като така се спирали предложените от „Атака“ промени, сред които е ограничаване на мандата на главния прокурор от 7 на 5 години.

Сидеров продължи да настоява, че е имал основателна причина да нахлуе в НАТФИЗ.

Ако някой се е почувствал засегнат няма никакъв проблем да се извиня, но това не означава, че си променям мнението, че там се продава дрога, че има актьори които лъжат”.

В момента Сидеров и Чуколов са със свалени имунитети по повод случаите при клекшопа на столичната улица "Раковски" и среднощните нахлувания в НАТФИЗ.