Кристиано Роналдо прогнозира, че "Златната топка" и ФИФА за 2015 г. ще бъде присъдена на големия му конкурент в титлите, головете и отличията Лео Меси.

Португалецът бе специален гост в популярното във Великобритания тв шоу на Джонатан Рос. Освен за футбол той бе питан и за личния си живот. Най-интересната тема обаче си остава отношенията му с Меси, а също така какво мисли за аржентинеца.

"Ако трябва да съм честен, според мен Меси ще спечели, каза Кристиано, който е актуалният носител на трофея, като има три "златни топки", а Лео е с четири. - В тези класации се гласува, а Меси спечели най-важното през сезона - Шампионската лига и първенството на Испания."

В същото време Роналдо изпрати най-добрия си сезон от индивидуална гледна точка, в който вкара 66 гола в 58 мача с пет хеттрика.

"Имаме нормални отношения с Меси. На церемониите при обявяване на победителя делим сцената вече осем години. Това е хубаво, защото в миналото не се е случвало такова нещо. Не сме приятели, но се уважаваме. Не се притеснявам, че може да не спечеля "Златната топка", защото не съм се и надявал, че мога да получа цели три. Невероятно е, че взех и една", рече №7.

Любопитно е, че Кристиано рядко демонстрира такава скромност.

Той добави, че планира да играе още 6-7 сезона. И иска да завърши кариерата си на топ ниво, в голям клуб. Не се вижда в шампионати на страни като САЩ, Катар или ОАЕ. Роналдо се чувства добре в "Реал" (Мадрид), но не изключи възможността да смени отбора.