Ислямска държава пое отговорността за атаките, в които са убити 128 души и са ранени над 250, предаде телевизонния канал BFM. "Това е акт на война, който беше осъществен от терористи - д'еш. Акт на война, подготовен от чужбина с  вътрешни съучастници", заяви президентът Франсоа Оланд. Според него нападенията са професионално подготвени от месеци.

Намерен е сирйски паспорт върху трупа на един от убитите терористи, според източници от разследването. Освен убитите терористи още 7-8 са участвали в атаките. Според телевизията има връзка между парижките атентати и ареста на заподозрян, който пренасял оръжия в ГЕрмания. Свидетели на атаката казаха, че са чули нападателите да викат на арабски и на ферснки. 

"Франция ще е безмилостна на всички терени - вътрешни и външни", заяви Оланд. В страната е обявен тридневен траур.

"Не ме е страх, но съм притеснена, не за мен, на моята възраст, но за децата и внуците ми". каза пред Клуб Z Моник Аакун, 78-годишна, бивша счетоводителка. Тя и семейството на децата й живеят в съседство с концертната зала "Батаклан", мястото на най-кървавия от 7-те атентата.

"Дали Франция трябва да затвори границите? Да! Те не биваше изобщо да ги отварят", каза г-жа Аакун, която е омъжена за тунизиец.

"Навремето Тунис беше френски протекторат... Сега цялата мръсотия от света идва във Франция", каза още г-жа Аакун. "Правителството не прави нищо, и левицата, и десницата са боклуци", добави пенсионерката, която гласува за националния фронт. "Писнало ми е и от левицата, и от десницата", каза Аакун.

"Отдавна трябваше да спре миграция!". гневи се тя и добави, че Сирия не е работа на Франция.