Унгария се класира на голямо първенство по футбол за първи път от 30 години насам. За последно маджарите бяха на световното Мексико през 1986 г. и отпаднаха безславно в група с Франция, СССР и Канада. На европейско пък не са играли от 1972 г.

Снощи унгарците надделяха с 2:1 над Норвегия в бараж и догодина ще се изявяват на "Евро 2016" във Франция. Общият резултат от сблъсъка е 3:1. Скандинавците бяха трети в квалификационната група на България, от която директно се класираха Италия и Хърватия.

Унгария и Норвегия изиграха хубав и динамичен мач снощи, като си създадоха приличен брой голови ситуации, предвид големия залог. Размениха и по една греда. Имаше битка.

Тамаш Пришкин вдигна на крака феновете на националния стадион в Будапеща с впечатляващ гол в 14-ата минута. Гостите имаха по-чистите голови възможности преди почивката, но и домакините на 2-3 пъти можеха да поведат с 2:0.

След почивката на терена стана по-интересно, норвежците натиснаха и продължиха да редят пропуски. Всичко напрактика приключи в 82-ата минута, когато Маркус Хенриксен си вкара нелеп автогол. До края "викингите" трябваше да вкарат три гола, за да отидат на европейското.

Успяха да върнат само един, колкото за по-почетно поражение. Направи го Хенриксен - този път в другата мрежа. Така Унгария е на финалите, а Норвегия вече мисли за световните квалификации.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите в парижките атентати. 

Тази вечер, в друг бараж, Босна и Херциговина връща визитата на Ирландия след 1:1 в първия мач.