Очаква се днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът от партията Десислав Чуколов да бъдат задържани. Двамата са призовани да се явят в следствието, за да им бъдат предоставени материалите с обвиненията.

Прокуратурата вече обяви, че ще иска постоянен арест за Сидеров и Чуколов, което означава, че те да бъдат задържани за 72 часа и изправени пред съд, който да определи дали трябва да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента имунитетите на Сидеров и Чуколов по два казуса. Единият е скандалът, който двамата провокираха пред магазинче в центъра на София. Сидеров и Чуколов твърдяха, че в клекшопа се продават наркотици. Другият казус е за нахлуването им в НАТФИЗ в изборната нощ. Тогава Сидеров търсеше човек, който според думите му го е ударил при предишно негово нахлуване там.

Събитието предизвика струпване на полиция и хора в центъра на София и се стигна до насилие срещу самия Сидеров, а общественото внимание бе изцяло отклонено от първия тур на местните избори. По втория казус искането за сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов е придружено с искане за задържане. Парламентът даде зелена светлина на прокуратурата и по двата случая.

Самият Сидеров преди дни заяви, че ще бъде арестуван още в парламента като Никола Петков през 1947 г. от установяващия се тогава тоталитарен режим. Това обаче не се случи.