"Кажете ми къде е личния живот? Има ли личен живот? Има ли който и да е човек право на личен живот? Ако незаконно се подслушван, трябва ли после да обяснявате какво сте говорили?".

Така бившият правосъден министър Антон Станков, сега адвокат на бившия шеф на Софийски градски съд Владимира Янева, коментира изтеклите разговори между нея и бившата й заместничка Румяна Ченалова. Тези разговори са поредният голям скандал в съдебната система. От досега изтеклите записи стана ясно, че в тях се говори за търговия с влияние, лобиране, задкулисни решения, "сговаряне на хората" във Висшия съдебен съвет и дори нареждания за "опраскване" от премиера Бойко Борисов към главния прокурор Сотир Цацаров, както се изразява Янева в един от записите.

"Няма да коментирам незаконни записи. Само звукът ще коментираме, без съдържанието", каза Станков.

Той каза още, че клиентката му разпознава гласа си в тези записи, но според нея те са манипулирани. Точните й думи били "не може такъв монолог да има от моя страна".

"Тя е била председател на СГС, контактувала е с широк кръг лица", каза още Станков.

Той допълни, че Янева и Ченалова са били семейни приятелки до февруари тази година, когато започнаха служебните проблеми и на двете.

"В такива случаи приятелствата минават на проверка, това приятелство не е издържало проверката", обясни Станков.

На въпрос като бивш правосъден министър как ще коментира състоянието на съдебната система у нас и възможността тя да е зависима от изпълнителната власт Станков отговори:

"Хващате и четете библията, същите сюжети ще ги намерите и там. Има там Божии заповеди - не кради, не лъжи. Не съди, за да не бъдеш съден".