Жена е в "Пирогов" с фрактура на крака след разразилия се днес в столицата бурен вятър. Клон на падащо дърво на ул. „Оборище“ е закачил преминаваща оттам жена, съобщават от МВР.

Тя е откарана в болница със счупване, но няма опасност за живота й.

Агенция "Фокус" съобщи и за пожарникар, пострадал при разчистването на дърветата, паднали по време на бурния вятър в София. Според колеги става въпрос за младия огнеборец Олег Гълъбов, вицешампион на България по висок скок.

По-късно вятърът изтръгна светофара на бул. "Цар Борис III" и бул. "Д. Петков".

Нанесени са и материални щети по един лек автомобил.

Общо пожарникари и спасители са реагирали до следобеда на 40 сигнала  за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата.

Екипите посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им, казват от вътрешното министерство.

Около 20 м/сек са поривите на вятъра във Видин, Монтана и Бургас. На нос Калиакра той е със сила 25 м/сек. На Черни връх и връх Мусала вятърът на моменти е ураганен - с 34 м/ сек.

15 м/сек. достигат поривите на вятъра в Благоевград, 17 – в Хасково, 18 – в София и Кърджали, съобщиха от НИМХ.

През нощта ще остане ветровито и предимно облачно. Утре ще духа бурен вятър предимно в Източна България. Над Западна България ще бъде облачно, край морето до обяд ще е слънчево и ветровито, но и там в следобедните часове ще се заоблачи.

Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в 14 обласи: Монтана, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Жълт код за потенциално опасно време и силен вятър е обявен за областите – Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София – област, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.