След като в понеделник лидерът на "България без цензура" Николай Бареков опече и раздаде кебапчета на ромите и призова за връщане на НРБ, днес той видя нов заговор - ГЕРБ и ДПС срещу "България без цензура".

Депутатът на ДПС Хюсеин Хафъзов е заявил, че от Европейския съюз са поискали ГЕРБ и ДПС да преминат в съюз срещу „България без цензура“, сподели Бареков пред "Фокус". Информацията била от структури на неговата партия.

Хафъзов стана известен с изказванията си по верме на разгорещените дебати в парламента дали да има агитация на турски език. Тогава той обяви, че е готов да плати за свободата си.

Бареков отново разви тезата си как след успеха на евровота "България без цензура" ще предизвика парламентарни избори.

"Нашите депутати ще напуснат парламента, включително и новоприсъединилите се, и на едни октомврийски избори ще имаме вече един много голям резултат. Хората, които не вярват, че ние ще оцелеем в битка срещу статуквото, ще са по-спокойни и ще гласуват за нас", твърди Бареков. 

В понеделник новият политик обяви, че още един депутат ще се присъедини към неговата формация. Досега Бареков има трима народни представители - Красимир Стефанов, Светлин Танчев и Румен Йончев.

Новият политик отново се изкара репресиран.

"България без цензура" била партия сама срещу статуквото, обяви Бареков. Той даже не бил сигурен, че всяка от бюлетините за ББЦ ще стигне до ЦИК.

 „Очаквам 20% грабеж на нашите бюлетини, защото и трите партии срещу нас – ДПС, БСП и ГЕРБ са се оплели като свински черва. Не само в ЦИК, но и на места. В момента има една крайно мръсна коалиция между ДПС и ГЕРБ по места“.

Николай Бареков каза още, че във всяка една от трите водещи партии – ГЕРБ, БСП и ДПС вижда достойни партньори, но до коалиция с някоя от тях би се стигнало само при смяна на ръководствата.