Брюксел започва новата работна седмица в блокада заради продължаващата трети ден "непосредствена опасност" от терористичен акт. Метрото, което беше затворено в събота, продължава да не върви. Университетите, училищата и дори детските ясли и градини са затворени. Не работят и кината. Поне три големи банки KBC, Belfius и BNP-Paribas Fortis наредиха на персонала от централните си клонове да работи у дома.

В Белгия продължава издирвателна операция за терористи свързани с атентатите в Париж на 13 ноември. Снощи силите на реда извършиха обиски на общо 22 адреса в Брюксел и Шарлероа и арестуваха 16 заподозрени, един от които е ранен след опит да прегази полицаи с автомобила си. Днес съдия-следовател трябва да се произнесе по мерките им за неотклонение. При обиските не са намерени оръжия и екплозиви, съобщи прокуратурата на пресконференция малко след полунощ.

По обяд се събира кризисният щаб, а след него - Съветът за национална сигурност начело с министър-председателя Шарл Мишел. Те трябва да оценят отново обстановката и да решат дали да запазят сегашното най-високо четвърто ниво на тревога.

"Работата още не е свършена", каза вътрешният министър Ян Ямбон за продължаващата операция. Главният издирван Салах Абдеслам, смятан за ключова фигура в парижките атентати и брат на самовзривилия се там Брахим Абдеслам, е още на свобода. Той се е измъкнал от полицейска хайка близо до Лиеж снощи и вероятно се е опитал да избяга с BMW по магистрала водеща към Аахен и Кьолн в Германия, предадоха медиите, позовавайки се на неназовани полицейски източници.