Силите на реда са арестували още шест души в продължаваща издирвателна операция за лица свързани с паржиките атентатори и заплашващи да извършат нов терористичен акт, съобщи федералната прокуратура. С това задържаните от вчера стават общо 21, но между тях не е главният жив заподозрян за нападенията във френската столица на 13 ноември Салах Абдеслам.

Арестите са извършени по време на пет полицейски рейда в столицата Брюксел и в Лиеж, 94 километра на изток, каза прокуратурата. Сума от 26 000 евро е намерена по време на един от обиските в неделя вечер, посочи също тя. Всички други предмети иззети при обиските са в процес на изследване, съобщи още прокуратурата. 

Тя опроверга медийни съобщения, че автомобил BMW, който полицията е задържала снощи, има нещо общо с разследването. Шофьорът на колата не спрял за рутинна проверка в Рокур, предградие на ЛиежПолицейски патрул снощи го е гонил, след като полицаите са видели прилика между него и Салах Абдеслам. Те са го изпуснали, а после намерили автомобила изоставен, предаде държавната телевизия RTBF.