52% от българите смятат, че опасността за България от терористични атаки е същата, както за Франция и останалите европейски страни. Това сочат данните от национално представително проучване на "Алфа рисърч" сред 1100 души, направено между 10 и 18 ноември т. г.

28%, основно по-възрастни хора и от граничните райони са на мнение, че заплахата за нас е дори по-висока, тъй като сме външна граница на Европейския съюз. Според 21%, главно от по-младото и средно поколение, България е относително по-малко застрашена.

Все пак мнозинството от хората - две трети- не смятат да променят нищо в навиците си. Едни, защото и без друго пътуванията и посещенията им на публични места са силно ограничени, други – защото вярват, че не трябва да се позволява на терористите да определят начина на живот на милионите хора по света.

6%, които са планирали пътуване в чужбина, ще се откажат, за 1% е възможно да променят плановете си за обучение в Европа. 17-20%, смятат да ограничат посещенията си на места, където се събират много хора – стадиони, концерти, театри, или пък такива, където има концентрация на чужденци.