Евродепутатът и лидер на "България без цензура" Николай Бареков също "внесе" предложения за изменения в конституцията, пред които спорната съдебна реформа направо бледнее. Бареков призова правителството да промени основния закон и да бъде въведено отново смъртното наказание, съобщиха от партийния пресцентър.

Бившият тв водещ уточнява, че иска "незабавно връщане на смъртното наказание в случай на тероризъм и организиране на физическа заплаха за живота и здравето на повече от един гражданин на ЕС".

"Предлагам това основно по две причини - заради терористичните атаки и заради влизането на нелегалните емигранти, които се превръщат в ходещи бомби", е мотивираното становище на Бареков.

То било облечено в писмена форма и адресирано до "Дондуков" 1. Евродепутатът предлагал четири стъпки за борба с ислямския радикализъм и тероризъм в България. И една от тях е демократичното "незабавна забрана за строеж на нови джамии", както и "ревизия на всички досегашни, извършващи подривна ислямистка дейност".

След като забрани изграждането на молитвени храмове за българските мюсюлмани, в заключение направо ги дамгоса:

"Всички европейски държави, в които има мюсюлмански диаспори или малцинства, са поставени пред опасността от безредици на религиозна почва и масово разпространение на тероризма."

Разбира се, евродепутатът не забрави да поиска и "незабавното" уволнение на министрите на МВР и на отбраната Румяна Бъчварова и Николай Ненчев, "които с некомпетентното си (без)действие застрашават живота и здравето на българския народ".