Гръцкият зам.-министър по гражданската защита Никос Тоскас потвърди днес, че двамата членове на "Даеш" Махмут Алмахмуд и Ахмад Алмохамад, които участваха в терористичната атака на "Стад дьо Франс" в Париж, са минали като сирийски мигранти през гръцкия остров Лерос в началото на октомври, съобщи Greekreporter.com.

"Френските власти ни поискаха справка за техните данни и ние им я дадохме бързо, защото в Лерос имаме много добър процес на идентификация", казва Тоскас.

Махмут Алмахмуд е бил регистриран в Лерос на 3 октомври заедно с Ахмад Алмохамад, чийто паспорт беше открит от френската полиция в близост до мястото, където той беше намерен мъртъв в нощта на 13 ноември, когато френската столица беше ударена от терористични атаки, организирани от "Даеш".

Въпреки доказания факт, че Махмут Алмахмуд е влязъл през Лерос, което беше установено по сравнение на отпечатъците му, неговият паспорт е бил фалшив, като се е появявал поне на 8 места в Европа. Документите и на втория атентатор също са били подправени, поради което френските власти са искали справка от Гърция, пише Greekreporter.com.