Ще бъде ли арестуван Волен Сидеров? Този въпрос отново е актуален днес. Апелативният съд в София ще разглежда протестът на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу решението на Софийски градски съд (СГС) да освободи Сидеров срещу гаранция в размер на 6 хил. лв..

Според СГП решението на Софийския градски съд е незаконосъобразно. Обвинението настоява на двамата да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Прокурорите изтъкват, че събраните в хода на разследването множество доказателства сочат категорично за наличие на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. А опасността двамата да извършат друго е реална. СГП определи Сидеров и Чуколов като "лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани".

Преди седмица Сидеров и Чуколов бяха задържани в ареста за кратко. На среднощно заседание обаче съдът реши, че няма опасност те да се укрият или да влияят на свидетели