Белгия изпраща 500 допълнителни полицаи да пазят станциите на метрото в столицата Брюксел и училищата, които възнамерява да отвори, след като четири дни бяха затворени заради обявената в събота най-висока степен на опасност от тероризъм.

Триста полицаи ще бъдат разпределени в метрото, движението в което ще се възстановява постепенно, съобщават медиите. Не е сигурно, че веднага  ще бъдат отворени всички спирки. Други двеста служители на реда  ще охраняват училищата. 

Властите съобщиха, че най-високата четвърта степен на опасност от терористични нападения остава в сила до понеделник. Те я обосновават с тона, че на свобода в страната са лица свързани с атентаторите в Париж от13 ноември и че те подготвят нови атентати от същия вид.

Издирваният главен заподозрян Салах Абдеслам е все още на свобода. Полицията в северозападната германска провинция Северен Рейн - Вестфалия съобщи днес, че и тя го е търсила, но не го е открила.

Френският върешен министър Бернар Казньов отчете днес, че от атентатите до днес са извършени 1 200 обиска, 165 задържания и са иззети 230 оръжия.

Колежката му Сеголен Роаял пък съобщи, че властите ще монтират скенери за метал на парижката гара "Север", откъдето тръгват свръхбързите международни влакове за Лондон, Брюксел, Кьолн и Амстердам.