Не, че е голяма новина, но три отбора си осигуриха участие в плейофите на Шампионската лига след снощните предпоследни мачове в групите от E до H. Два от тях са сред фаворитите за отличието - "Барселона" и "Байерн", а също така "Зенит" (Санкт Петербург).

Снощи руснаците удариха престижно "Валенсия" с 2:0 у дома и ще изиграят още най-малко две срещи в турнира идната пролет. "Гент" (Белгия) и испанците от група H спорят за второто място. Белгийците имат точка повече в класирането и домакинство на "Зенит", докато "Валенсия" приема последния "Лион".

В квартет G "Челси" разби с 4:0 като гост "Макаби" (Тел Авив), воден от бившия наставник на "Левски" сръбски специалист Славиша Йоканович, поведе в класирането и държи в свои ръце съдбата си. Предстои пряк сблъсък с "Порто" в Лондон, като двата тима имат по 10 точки, а третият "Динамо" (Киев) е с осем. Може да се стигне до развръзка, при която три отбора да съберат по 11 т. в крайното подреждане.

"Арсенал" все още е жив в група F след 3:0 срещу "Динамо" (Загреб) у дома. В другия мач "Байерн" разгроми с 4:0 "Олимпиакос" и ще има протоколно гостуване в хърватската столица в началото на декември. В същото време гърците и "артилеристите" ще водят люта битка в Пирея. Лондончани задължително гонят победа, при това с два гола разлика, тъй като "Олимпиакос" спечели с 3:2 първия мач на английска земя.

"Барселона" изнесе поредна футболна лекция при 6:1 срещу "Рома" и прескочи напред, като остави другите три отбора да решат кой ще продължи в Шампионската лига, кой в Лига Европа и кой ще приключи с турнирите на Стария континент.

"БАТЕ Борисов" и "Байер" завършиха 1:1. В последния кръг Барса ще се разходи до Леверкузен, а "Рома" приема БАТЕ. "Вълците" и "аспирините" имат по 5 точки, а беларусите са с една по-малко.