Шестима заподозрени са в белгийския арест във връзка с атентатите в Париж на 13 ноември, става ясно от съобщения на прокуратурата днес.

Имената на четирима от задържаните са известни. Други две властите засега пазят в тайна.

Ключовият заподозрян за терористичните нападения Салах Абдеслам е още на свобода и полицията продължава да го издирва.

Арестувани са Мохамед Амри и Хамза Атту, които са докарали с кола Салах Абдеслам от Париж в Брюксел в нощта на 13 срещу 14 ноември и около обяд са го оставили в предградието Лаакен.

Днес полицията арестува Али Улкади, който според адвоката му Оливие Мартен е взел Салах Абдеслам от Лаакен и го е закарал на несъобщен до момента адрес в най-големия имигрантски квартал Скаарбеек същия ден.

Съдия-следовател днес е разпитал Улкади и е наредил задържането му под стража за един месец.

Улкади признава, че е приятел на Брахим, големия брат на Салах Абдеслам, който се самовзриви пред бистро на парижкия бул. "Волтер" в нощта на атентатите.

Адвокатът му обаче заяви пред журналисти, че подзащитният му няма връзка с тях, не е радикализиран и живее мирно със съпругата и двете си деца в Скаарбеек.

Миналия уикенд полицията арестува в бедняшкия квартал Моленбеек Лазез Абраими, който е обвинен за участие в терористична група, след като в автомобила му бяха намерени следи от кръв и оръжие.

Прокуратурата не разкрива самоличността на останалите двама обвиняеми държани под стража.

Телевизия РТЛ назова единия от тях като Абдейла Шуа. Съдия-следовател го е разпитал днес заедно с Улкади и е потвърдил оставането му в ареста.