Пореден случай на насилие над медицински работник в България.

Санитарка от Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград е била бита тази нощ от придружител на пациент, съобщи агенция "Фокус".

Нападателят е успял да избяга и се издирва от органите на реда.

51-годишната санитарка е била удряна и ритана в асансьора, водещ към отделението по образна диагностика, което се намира на 4-я етаж в поликлиниката. Около 01.30 часа след полунощ линейка на Бърза помощ в Благоевград е довела в спешното отделение, мъж на около 70 години. Той бил с наранявания, след като паднал от леглото в дома си. Мъжът бил прегледан от дежурен лекар и изпратен на скенер.

Санитарката поела пострадалия, който бил в тежко състояние и го бутала с носилка до скенера. През това време е пристигнал и 37-годишният син на пациента. Той тръгнал след санитарката и в асансьора се навел над баща си и след като разменили няколко реплики е започнал да го удря по главата. На излизане от асансьора, най-неочаквано синът на пострадалия сграбчил санитарката за косата и започнал да блъска главата ѝ в стената. След това я ритал.

Санитарката е успяла да се отскубне от нападателя си и казала, че е била нападната. Дежурните са подали сигнал към полицията. Нападателят обаче успял да избяга преди пристигането на патрула.

Нападната санитарка няма тежки травми.