Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл още две искания за сваляне на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Исканията са за извършени от Сидеров престъпления от общ характер. Първото от тях е от 17 май 2011 г. Тогава в Батак на митинг по повод годишнината от Априлското въстание Сидеров "е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост". Сидеров провали тържествата с нахлуване на сцената.

Другото искане на Цацаров е за случая от 21 май 2013 г. Тогава Сидеров, заедно със свои привърженици, се спречка с журналист от телевизия СКАТ в близост до сградата на парламента. Пристигналият полицай също бе обиждан и заплашван от лидера на "Атака".

Сидеров и колегата му Десислав Чуколов вече са без депутатски имунитет за два случая. Първият е заради скандала, който двамата спретнаха пред магазинче в центъра на София. Вторият е заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ в изборната нощ на първия тур на местните избори.

Чуколов и Сидеров дори за кратко бяха в ареста, но впоследствие бяха освободени.