Най-големият интернет магазин у нас eMAG обяви рекордни продажби в рамките на кампанията Black Friday 2015 г. Според данните на фирмата миналия петък продажбите на онлайн магазина са достигнали над 23 млн. лв., което било ръст от 78% спрямо миналата година.

Резултатите на eMAG.bg за Black Friday 2015 са най-добрите в историята на компанията на българския пазар относно продадени продукти и приход, генериран за един ден. В петък са били купени повече от 175 000 артикула.

За първи път на тазгодишното издание от онлайн магазина можеха да се запазят автомобили на специални цени. От eMAG.bg през деня са направени 9 резервации на коли. Трима от нетърпеливите им купувачи още същия ден отишли в шоурумите на автотърговците, за да видят новите си коли.

"Най-скъпата кола, резервирана през eMAG, беше Sang Yong Korando на специалната цена от 38 900 лв. Toyota също се представи добре с три резервирани модела – Corolla, Yaris и Auris. Другите марки със запазени от потребителите автомобили бяха Peugeot, Fiat, Chevrolet", обявиха от електронния магазин.

А ето и какви са били най-продаваните стоки в рамките на "Черния петък":

- 22 300 малки електроуреди

- 9800 телевизора

- 9400 мобилни телефона

- 9500 играчки

- 5000 таблета

- 4500 парфюма.

Резултатите, отчетени от електронния магазин, са наистина впечатляващи. Приходите на компанията за цялата 2013 г. бяха 13 млн. лв., докато сега почти двойно по-голям оборот идва само от "Черния петък".

Наскоро КЗК разреши на компанията собственик на електронния магазини eMAG "Данте интернешънъл" да придобие популярния сайт за дрехи и мода Fashion Days. 

И продаваната, и купуваната компания имат общ краен собственик. Това е фондът за инвестиции в онлайн търговия "Напстерс", регистриран в ЮАР, който контролира и интернет аукциона OLX (бившия "Продавалник").