Кралският клуб "Реал" (Мадрид) е изхвърлен от турнира за Кралската купа на Испания. Решението бе взето днес от дисциплинарната комисия на испанската футболна федерация, тъй като в сряда "белите" сътвориха куриозен гаф с пускането в игра на руснака с испански паспорт Денис Черишев срещу "Кадис" в първи 1/16-финал на турнира. 

Халфът нямаше право да играе, тъй като е наказан за един мач заради натрупани жълти картони в предишния си отбор "Виляреал". На "Сантяго Бернабеу" обаче някак са пропуснали това, а конфузията лъсна още по време на срещата, спечелена с 3:1 на чужд терен. На всичко отгоре Черишев вкара един от головете.

Два дни адвокатите и директорите на "Реал" загубиха време да обясняват, че в клуба не били предупредени. В комисията не се хванаха на това, тъй като става въпрос за стандартна процедура при налагане и оповестяване на подобни санкции. В испанските медии бе публикуван факс, в който са посочени наказаните. Отделно бивш съдия и функционер е предупредил "Лос меренгес" във вторник, след като видял името на Черишев в групата за мача на "Реал" в столичен вестник.

"Реал" ще обжалва решението, но няма шанс да спечели.