Белгия търси още две лица, които смята, че са свързани със Салах Абдеслам, ключовия издирван за парижките атентати от 13 ноември, съобщи днес прокуратурата. С тях международно търсените заподозрени стават общо четирима. 

Двамата са преминали контрол на границата между Австрия и Унгария на 9 септември тази година в една кола заедно със Салах Абдеслам. Те са минали с фалшиви белгийски лични карти на имената на Самир Бузид и Суфиан Кайал. Абдеслам е засечен два пъти в унгарската столица Будапеща през септември.

Т.нар. Бузид е изпратил на 17 ноември 750 евро чрез "Уестърн юниън" на Хасна Аит Булахсен, братовчедка на главния организатор на парижките атентати Абделхамид Абаауд.

Абаауд и Булахсен бяха убити в престрелка с френската полиция, която ги обсади в апартамент на парижкото предградие Сен Дени на 18 ноември.

Прокурорът на Париж Франсоа Молен по-късно съобщи, че той е подготвял нов атентат в бизнес квартала "Дефанс" на 19 ноември.

Т. нар. Кайал пък е наел къща в Овле, на около 50 км на юг от Брюксел, която белгийската полиция обискира на 26 ноември.

Днес тя е извършила още два обиска и в брюкселската община Скаарбеек, където живеят големи арабски и турски общности, съобщи още прокуратурата. При тях не е имало арести.