Неизвестни лица са нападнали военно поделение в украинския град Артьомовск, Донецка област, съобщи в. „Донбас”. Войниците са успели да отбият атаката. Има ранени. 
В 2.10 часа през нощта в района на склада за оръжие са били произведени около десет единични изстрела, последвани от три или четири експлозии с различна мощност. 
Нападателите са били няколко десетки на брой и са били въоръжени с гранатомети и автоматично оръжие. 
След половин час над града е преминал военен самолет, а в района са започнали да кръжат хеликоптери. Според очевидци, един от тях се е приземил на стадион „Авангард”.

Междувременно украинското Министерство на външните работи заяви официално, че Русия е готова да осъществи агресия срещу Украйна. „На фона на стъпките, които Киев осъществи, за да изпълни женевските договорености, в пълен дисонанс прозвучаха заплахите на руския външен министър Сергей Лавров в интервюто за телевизия "Russia Today”, че Русия ще употреби въоръжени сили в отговор на законово осъществяващите се в Украйна действия за борба с терористите и сепаратистите”, гласи съобщението на украинското министерство.