Рутерът вече е част от обзавеждането в почти всяко съвременно българско жилище, но повечето от устройствата не могат да се похвалят с естетически издържан външен вид.

Но устройството AC1900 Touch P5 на TP-Link е доста интересно предложение. Гостите ви могат да го помислят за някаква дизайнерска купа за плодове с антени, а децата незабавно ще лепнат пръстите си върху неговия цветен дисплей.

Външният вид не бива да ви залъгва, това е сериозна машина. Уредът е двубандов и осигурява комбинирани скорости на трансфер на данни до 1900Mbps, които позволяват 4К видео стрийминг и видеогейминг на няколко свързани устройства. С 4,3-инчовият сензорен екран инсталирането на устройството става само за няколко минути, без да се налага използването на компютър, смартфон или таблет. Покрит е с удароустойчиво стъкло, така че малчуганите трудно ще му нанесат повреди.

Работата на дисплея става чрез отделен процесор, като така реакцията на команди е мигновена, без да се влияе на скоростите на трафика.

Чрез трите външни антени и технология beamforming (генериране на лъчи) рутерът насочва и осигурява максимална мощност на сигнала към устройствата в дома, без да се губи връзка при промяна на тяхната позиция спрямо него. А дисплеят дава възможност да настроите и Guest-мрежи за потребители, както и ограничения за достъпа до определени устройства - примерно, смартфоните на децата.

Touch P5 има 4 Gigabit Ethernet порта за свързване с кабел към компютри, смарт телевизори и игрални конзоли, както и два USB порта, единият от които е по стандарт 3.0. Към него може да закачите и външен диск, така че да го използвате като медиен сървър. Устройството излиза в магазините с цена от 358 лева.