Двама българи са сред десетките арестувани от полицията в Неапол след сблъсъци между фенове на местния "Наполи" и полския "Легия" (Варшава), съобщава "Гадзета дело Спорт", цитниран от БГНЕС.

Тази вечер италианският тим приема своя съперник в мач от груповата фаза на Лига Европа, а проблемите между агитките започнали още миналата вечер на летище "Каподичини". Там са били арестувани 7 души. Двама българи, за които се смята, че са от фракция, побратимена с крайните ултраси на Наполи, също са били задържани.

Сблъсъците са продължили на площад "Гарибалди" в центъра на града, където в бой между фенове на "Наполи" и "Легия" са били използвани железни тръби и други оръжия, а 7 поляци са прибрани "на топло". В отделен инцидент четирима неаполитанци са били атакувани от привърженици на полския тим, а колата им е запалена.

Италианското издание Rainews.it предава, че 65 поляци са временно в ареста в Неапол, докато бъде установена самоличността им. От местната полиция пък разкриха, че 14 служители на реда са пострадали по време на сблъсъците.