НИЯ КАРАДЖОВА

С министър-председателя се виждаме в средите, преди да се влезе в кабинета от голямата зала, където имаше много министри. Аз го попитах има ли някакъв проблем. Той не ми обърна внимание. Това е съвсем категоричен знак на подкрепа. Поне аз така го тълкувам“.

С тези думи министърът на образованието Тодор Танев коментира отново въпроса дали ще подава оставка. „Ако имаше нещо, той непременно би ме викнал вътре в кабинета да си говорим“, допълни Танев.

Той заяви също, че с Христо Иванов били „натоварени в една лодка“.  

„Това са две много различни министерства и два различни стила. При нас имаше 5 законопроекта, при него имаше един голям“, коментира Танев.

Той уточни, че не е говорил с Радан Кънев не само в последните 3-4 дни, а и „в последните 30“.  

На въпрос кой ще е следващият министър на образованието той заяви, че този въпрос е подвеждащ и призовава да не се спекулира с него.  

„Моят екип е голям и работи. Аз самият се възприемам като достатъчно универсален - да мога да говоря с г-жа Такева, с г-н Юлиан Петров (лидерите на двата учителски синдиката – б. р.)  по някои въпроси за децата заедно с родителските организации. Никога не съм подписвал нищо еднолично. Винаги съм се старал да има съгласие и никой никога не ме е хващал, че не е имало съгласие. Ако бъда сменен, при тези дадености, трябва да се намери друг, който има тези свойства“, каза още Танев.

ДОКЪДЕ СТИГНА СКАНДАЛЪТ: ЕТО ВСИЧКО НАЙ-ВАЖНО ОТ ДНЕС