Жена пострада, след като лек автомобил излетя от улица в Благоевград, мина през тротоара и след като се провря между две дървета „паркира” върху гараж, предава БГНЕС.

За щастие козирката е удържала автомобила, за да не падне от близо 3 м височина, допълва агенцията.

Сигналът за пътния инцидент е подаден в 9.20 ч днес от жк. „Еленово”. На кръстовището между ул. „Рила” и „Преслав” „Ситроен Пикасо”, шофиран от 44-годишна жена, излиза от платното, качва се на тротоара, минава между две дървета и от 70 сантиметрова височина скача върху плочата на гаража. Парапет с височина 30-ина сантиметра е спрял лекия автомобил, в противен случай е щял да падне отвисоко.

Под ската на десния тротоар на улица „Рила” са направени гаражи на живущите в отсрещните жилищни блокове. Собственикът на гаража, върху който бе паркирал „Ситроен”-ът, не можеше да повярва, че това е възможно. Цяло чудо е, че по време на инцидента по тротоара не са минавали хора.

Вследствие на куриозното ПТП пострада 58-годишна жена, пътничка в катастрофиралия автомобил. Тя е приета в спешното отделение на МБАЛ-Благоевград с болки в кръста. В момента е на изследване в отделението по образна диагностика. Водачката на автомобила не е пострадала, пробата й за алкохол с полевия тест е отрицателна.

Само преди 4 дни млада водачка на "Опел Корса" пък опита полет в Пловдив. На кръстовището на ул. "Антим I" и "Кирил и Методий" тя успя да се приземи на стълби по начин, който събра "възхищетнието" и учудването както на дошлите полицаи, така и на множество минувачи.

Колата ѝ остана с часове във въздуха, подпряна само на бетонен парапет.

Накрая корсата е вдигната с кран.