Любопитна форма на протест бе приложена днес в Пловдив на насрочения във фейсбук национален протест срещу поскъпването на винетките. 50-ина автомобили с надути клаксони опитаха да преградят кръстовища в града, но полицията не позволи. След което водачи включиха аварийните и вдигнаха предния капак с аргумента, че колите са прегрели.

Остроумни дупничани и бобовдолци пък караха с 30 км/ч в магистрала "Струма". Около тях мина кортежът на премиера Бойко Борисов и Лиляна Павлова, които тържествено откриваха пътен възел.

В Казанлък шофьори призоваха към бойкот. Над 150 автомобила се включиха в Града на розите, а протестиращите бяха категорични, че е абсурдно винетката в България да струва повече отколкото в другите европейски държави, където пътищата са в по-добро състояние. Те призоваха да не се купуват новите винетни стикери, тъй като цената е непосилна за гражданите на фона на средната работна заплата в страната.

В Севлиево излязоха около 100 коли. Протести имаше в Благоевград, Пазарджик и Варна.

Взимат ни парите за винетки, а не следят какво става с фирмите, които строят пътищата, които се рушат.

Това заяви Иван Димитров, председател на движение “Независим обществен контрол”, който участва в протеста срещу новата цена, който се проведе пред Народното събрание в София. Тук протестът беше съвсем рехав - около 20 човека.