Броят на бензиностанциите на Shell в България намалява със 7 обекта, става ясно от решение, публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията. Според него компанията "Литекс Комерс" на бизнесмена Гриша Ганчев получава разрешение да получи обратно 7 от бензиностанциите на "Литекс", които през януари 1998 г. бяха отстъпени за ползване заедно с още 24 от същия бранд на веригата Shell.

Но според стандартите на "Шел България" обектите са нерентабилни, затова и те се връщат. От "Литекс Комерс" обясняват, че бензиностанциите са в райони с лоша бизнес репутация и понеже не възнамеряват да инвестират в тях, те ще бъдат консервирани и няма да се използват по предназначение.

ГРИША ГАНЧЕВ ИСКА 7 БЕНЗИНОСТАНЦИИ НА SHELL

В списъка на седемте обекта влизат две бензиностанции в с. Кьосевци, община Антоново, обл. Русе - понастоящем "Shell Кьосевци Север" и "Shell Кьосевци Юг" и по един обект в гр. Дряново ("Shell Дряново"), гр. Хасково ("Shell Хасково Аида"), гр. Оряхово ("Shell Оряхово"), гр. Ямбол ("Shell Ямбол Тунджа") и в с. Капитан Андреево, Хасковска област.