Протестиращите за съдебна реформа от последните дни не са по-различни от "лумпените, които подкрепят "Атака", смята лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Според него те се държат като гледени деца, а в ролята на глезещия баща Симеонов постави Бойко Борисов.

"Шумът се създава съвсем умишлено, защото трябва да се внуши на цялото общество, че тези, които не приемат хрумката на няколко човека, за това, че ако не се приеме тяхната теза и конкретно предложение от квотата, от която няма смисъл, значи тогава всички са против прогреса и еволюцията. Това е сталинистко", заключи той.

Симеонов коментира и по-рано изказаната позиция на НФСБ, които обявиха, че за разлика от колегите си от ВМРО няма да подкрепят кандидатурата на Екатерина Захариева за министър на правосъдието. Причината е в принадлежността на Захариева към "кръга "Капитал"" и нейни грешки като зам.-министър на регионалното развитие.

ЩЕ СТАНЕ ЛИ ЗАХАРИЕВА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР?

Но това няма да е проблем в отношенията между ВМРО и НФСБ, обясни той.

"Ние сме две партии, които въпреки жълтите очаквания трудно можем да бъдем разделени от една или друга жена", заяви Симеонов, явно визирайки и скорошния конфликт между двете партии заради Полина Карастоянова, която НФСБ искаха да изключат от парламентарната група заради лобизъм, но ВМРО я "прибраха" при себе си.

Лидерът на ПФ се изказа остро и срещу предложението на Радан Кънев премиерът да подаде оставка и да се направи изцяло нов кабинет:

"Що за глупост? Ще махнеш едно правителство, ръководено от един министър председател, за да сложиш друго, ръководено от същия министър-председател? Аз по-голяма глупост не съм чувал!"