Номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева дойде в парламента, за да проведе срещи с парламентарните групи от мнозинството. Захариева вече се срещна с ГЕРБ. След срещата зам.-шефът на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ ще подкрепи Захариева при гласуването на нейната кандидатура утре в парламента.

"Екатерина Захариева провежда работни срещи с всички партии, които формират парламентарното мнозинство. Първата среща беше с ГЕРБ, на която Захариева получи подкрепата ни за утрешното гласуване", заяви Цветанов.

На въпрос кога ще бъде готов анексът към коалиционното споразумение, за какъвто вчера настоя премиерът Бойко Борисов, Цветанов бе лаконичен:

Очаквано, Патриотичният фронт се разделиха по въпроса и след срещата с кандидат-министърката. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов потвърди отново позицията на партията си - че ще гласуват "въздържал се".

Красимир Каракачанов, лидерът на ВМРО, обаче бе доволен от отговорите на Захариева.

Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат. Той поясни, че не всички от групата на патриотите са присъствали на срещата. От присъстващите 9 са били "за", 7 - за това да се въздържат.

На въпрос какви уверения им е дала Захариева, той отговори така:

АБВ ще подкрепи кандидатурата на Екатерина Захариева. Това каза депутатът от партията Марияна Тодорова след среща с кандидата за правосъден министър.

Тодорова се аргументира, че Захариева е обещала всеки път, когато внася промени в закона за съдебната власт първо да представя проекта, а не да изготвя готови текстове, по които после да търси консенсус. Частично съгласие се постигнало и по идеята на АБВ за създаване на съвет за съдебната реформа. Според Тодорова Захариева оценява положително промените в Констиуцията и ще стъпи върху тях в законодателните си предложения за продължаване на съдебната реформа.

"По отношение на необходимите реформи в съдебната система, които трябва да продължат, най-вече закона за съдебната власт, аз съм доволен. Доволен съм и от нейното отношение за работата на министерство на правосъдието по темата за приобщаване на етническите българи, историческите български общности, които живеят в Македония, в Сърбия, в Украйна, в Молдова, с една по-динамична, бърза и качествена работа при даването на българските граждани."

След АБВ Захариева отиде на среща с Реформаторския блок На тази среща присъстват лидера на ДСБ Радан Кънев и заместникът му Атанас Атанасов, въпреки че рано сутринта от партията заявиха, че няма да имат свои представители.