Ако си мислите, че ще ни се размине само с предизборния клип на "Реформаторския блок", който се оказа заимстван от Стивън Спилбърг, помислете пак. Кампания "Евроизбори 2014" официално стартира днес. А с нея и облъчването с кратки филмчета в стил "защо да гласувате за нас". Първите от които са меко казано... странни. 

"България без цензура" (ББЦ) качи пет клипчета в мрежата за видеосподеляне YouTube. Очевидно хората на Николай Бареков са решили, че те трябва да бъдат ориентирани към симпатизантите на всяка една партия в коалицията по отделно.

Така например историк от Благоевград ни съобщава, че ВМРО е "организацията на българите" и затова ще гласува за ББЦ. Има нещичко и за другия партньор на формацията на Бареков - Земеделският народен съюз (ЗНС). "Потомственият земеделец" Стоян Стоянов, разхождайки се сред овошки, ни агитира да пуснем бюлетина за ЗНС, респективно за ББЦ.

Говорещата с лек източен акцент студентка от Националната спортна академия (НСА) Мария пък ни обяснява на фона на колежките си във фитнеса, че ще гласува за ББЦ, защото Николай Бареков искал да раздаде безплатен таблет на всеки ученик. Мария обаче явно досега не е проявявала активна гражданска позиция, тъй като споменава, че е на 21 г. и ще гласува за първи път. У нас това право придобиваме на 18 г.

С бъдещата висшистка от НСА обаче далеч не се изчерпва спортната тематика в предизборните клипове на ББЦ. След като видяхме послания до коалициониите партньори земеделци и воеводи, значи останалите два трябва да са предназначени за симпатизантите за самата ББЦ на Бареков. А те са запечатали... двама медалисти боксьори - Борис Георгиев и Милан Златев, които ни обясняват, че бившият тв водещ прави много за спорта и затова трябва да гласуваме за него. 

Но нека това не ни изненадва. "Новият политик", подобно на Бойко Борисов, с когото имат известни сходства, вече пусна своя снимка от фитнеса. Бареков отдавна клони и към ММА средите, а бойците бяха едни от най-големите му симпатизанти и често го подкрепяха в първите му публични изяви. Преди публиката на един турнир да започне да скандира "Бареков ку*во"...

"Глас народен" на фронтмена на "Хиподил" Светослав Витков обаче "скри топките" на всички с предизборния си клип. Витков, облечен като футболист от българския национален отбор бие дузпи на картонените лидери на БСП, ГЕРБ и "Атака" - Сергей Станишев, Бойко Борисов и Волен Сидеров.

По-любопитен обаче е текстът, който върви паралелно: "Има ниски топки. Има и високи топки. Има и само топки"...