Софийски градски съд призна за невинна Антоанета Василева, бивш секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, предаде БГНЕС.

Прокуратурата искаше на Василва присъда от 3 години условно.

Тя застана на подсъдимата скамейка по обвинения в две престъпления по служба. Едното, че е сключила пряко договори за възлагане изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас, а не е провела процедура за възлагане на обществени поръчки.

Според държавното обвинение това е било извършено от нея с цел да набави за фондация "SOS – семейства в риск" в гр. Варна и за сдружение "Равновесие" в гр. Бургас, облага в размер на 200 940 лв.

Второто обвинение срещу нея е за това, че е превишила правата си. Според прокуратурата тя е сключила анекс към рамково споразумение, като лично положила подпис, което обаче е в правомощията на зам.министър–председател и председател на Комисията.

Това било извършено от Василева, с цел да набави за себе си облага в размер на 3607 лв. Самата Василева заяви днес в съда, че разбира в какво е обвинена, но не се признава за виновна.

Прокуратурата вероятно ще протестира присъдата пред САС.

САМО ПРЕДИ ДНИ СГС ОПРАВДА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,

ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ - И ХРИСТО БИСЕРОВ.

МАЛКО ПО-РАНО - АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ,

А ПРЕДИ ТОВА - И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

... ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ И ЗА ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ-БАТКО