Бившият американски президент Джордж Буш-старши смята, че вторият му син Джеб трябва да се кандидатира за изборите за държавен глава през 2016 г.

Това разкри пред Си Ен Ен Нийл, по-малкият брат на Джеб. Буш-баща, управлявал САЩ от 1989 до 1993 г., е уверен, че вече е дошло времето трети човек от династията Буш да влезе в Белия дом. Най-големият син на експрезидента - Джордж Буш-младши, бе на власт два мандата в периода 2001-2009 г.

Джеб Буш щял да реши сам какво да прави, твърди брат му Нийл. Той обаче със сигурност няма да се повлияе от призивите на майка си Лора да бъде по-внимателен.

Джеб Буш всъщност се казва Джон Елис Буш. Джеб (Jeb) е абревиатура от инициалите на трите му имена. Той е вторият от тримата синове на Джордж Буш-старши.

В момента Джеб е на 61 г. Той бе губернатор на Флорида през 1999-2007 г. и е единственият републиканец, изкарал два пълни мандата на поста в щата.

Когато избираха брат му за президент в щата Флорида се наложи ръчно броене на бюлетините. И тогава много демократи обвиниха Джеб, че е "помагал в точното преброяване". Династията Буш всъщност се очертава най-влиятелната във властта от към постове. Бащата е бил шеф на ЦРУ, вицепрезидент и президент, най-големият син губернатор на Тексас и президент и Джеб - губернатор. Засега.

Кланът Кенеди, който е прочут в Америка, всъщност има само един президент - Джон, един министър на правосъдието - Робърт. И двамата убити. А третият брат - Тед, бе сенатор.

Иначе и двете фамилии са управлявали в името на анонимни корпорации, особено от оръжейния и петролния бизнес.