Ден след изгонването на Лютви Местан от ДПС партията му отбелязва 31-годишнината от началото на Възродителния процес. 

Бившият председател на Движението не отиде на тържествата в село Млечино. 

Навръх рождения си ден Местан беше свален от лидерския пост и изключен от партията. Решението било взето с пълно единодушие и без излишни церемонии - за малко над 2 часа. 

На събитието обаче е бил т.нар. триумвират- Четин Казак, Рушен Реза и Мустафа Карадайъ, които ще ръководят партията до редовния партиен форум, който ще избере нов председател. 

МЕСТАН ИЗГОНЕН ОТ ЛИДЕРСКИЯ ПОСТ И ДПС

Бившият вече лидер на ДПС обяви вчера, че ще присъства на възпоменателните митинги от Възродителния процес в следващите дни. На един от тях ще бъде и външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу Очаква се Чавушоглу да бъде в България на 26-27 декември за отбелязването на годишнината край Тюркян чешма.

"Бъдещето ще покаже", така Четин Казак коментира пред Нова тв каква ще е съдбата на депутатите, които последваха Лютви Местан. Според него ДПС имало достатъчно сили, за да се възстанови.

"Обърнете внимание на последното изречение в речта на почетния ни председател", каза само Мустафа Карадайъ.

Последното изречение гласи: "Накрая ви призовавам да направим обща молитва за новата 2016 г.: Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса".

Отбелязването на годишнината от Възродителния процес продължават и утре. Предварително Местан беше заявил, че ще присъства  там.