По препоръка на Кремъл всички руски политици ще прочетат сборник с цитати на президента Владимир Путин, съобщава бизнес изданието РБК. Миналата седмица в Кремъл се провело съвещание, където била обсъдена инициативата. Участвали са около 50 депутати, а председател е бил зам.-ръководителят на администрацията на президента Вячеслав Володин.

Володин представи книгата. Той каза, че тя трябва да се превърне в настолна за всеки политик“, разказал един от участниците пред РБК.

Накрая всеки от присъстващите получил по едно копие от книгата като подарък за Нова година. Други депутати споделили, че са получили сборника по пощата.

От офиса на Володин потвърдили пред РБК, че са подарили книгата на около 1000 политици и висши чиновници. Освен това тя била изпратена до губернаторите, до председателите на регионалните парламенти. Служителите от вътрешнополитическия отдел на Кремъл също са получили сборника. 

В МОСКВА: РУБЛАТА ПОЕВТИНЯ РЕКОРДНО

Заглавието на книгата е „Думи, които променят света“. На почти 400 страници са събрани 19 изявления и статии на Путин в хронологичен ред. На първо място е обръщението на президента пред Общото събрание на ООН от 2003 година, а на последно е изявлението му пред същата публика тази година. Включена е и т.нар. мюнхенска реч на Владимир Путин, както пишат съставителите, „след като Грузия нападна Цхинвали“ през 2008 година.

Всяка от 19-те части на книгата започва с кратък коментар от съставителите.

Това са думите, които предсказаха и предопределиха глобалните промени в световната политика“, пише в предговора.

Книгата е издадена от младежкото движение „Мрежа“, която се направлява от Кремъл, уточнява РБК. От движението не съобщили с какви пари е отпечатан тиражът. Движение „Мрежа“ обаче редовно получава грантове от президента на Русия, допълва РБК.

РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ ТУРЦИЯ