Американците които следват доктрината Уолфовиц попречват да се създаде единне европейска армия. Още през 1990-те.
Ние не можем да надскочим нашия собствен провинциализъм.
Очевидно е, че Ахмед Доган не може по никакъв начин да позволи ДПС да бъде партия, проводник на чуожди интереси. 

Това че Доган е путинист а местан натовец била турската пропаганда в момента. Ние защо да провеждаме тази пропаганда. Най-важното е да запазим хладнокръвие и да се проведе една нормална дискусия за бъдещето на България. Стратегирано бъдеще за 15-20 г напред. С преподаватели и професори 

проф. Людмил Георгиев бивш член на ръков на ДПС

Илиян Василев.

Защо е отстрелян шумно. Въпрос на стил – такъв е стилът в тези структури – трябва да се изпрати послание и то силно.
Посланието е вътре към странаа че чов който може да управлява нещата е АД. А навън да се покаже, че той е факторът с който трябва да се преговаря по въпросите на България.

Посланието особено беше изпратено към Москва. Анализът, който г-н Доган направи, е върде посредствен.

Наситена с наукообразни слова реч има фундаментална стратегическа и т.н. как в 1 ч се изправя.

Изобщо има един южен поток който гравитацията около него е много силна. Местан се присъедини към декл за сваляне на Южен поток. Декларацията за руския самолет била второ.

Безн солагирхичният модел който ДПС представлява трябва да се храни от някъде. Понеже вътрш икономика не може да го храни се насочва към вътрешни . Хемус.
Това е особен вид капитализъм – не е капитализмът на Стив Джопс

Върви панически процес от Москва че го прекъсва но били преведени а и едни структури разчитали на стотици милиарди и се мъчат.

Подкрепата на ДПС е критична, а Местан не е от подкрепящите. 
Москва не го иска – това е илюздия. Проблемът на Газпром е да се договори с ЕК да не му бъде наложена най-голямата санкция. ЮП е нужен тука. 

Да се отстранат такива като Местан. За да може Пеевски да си реализира своите схеми. Това ще бъде облепено със свръхголяма геополитика. 

Относно речта. Вие няма да видите възраждане на Русия, което между другото само г-н Доган го вижда.
Да беше прочел коментара на Синхуа при посещението на Медведев – там всичко е казано. Ако сега и на Китай не вярват – примерно айде аз съм такъв или онакъв.

Това ае запалянковщина – тези хора си говорят така не защото искат да познаят света и геопол прозеси а защото това препакетирано нещо накрая ще го продадат на българския политически дюкян.

Продадено ли е клишето. Голямата опасност е, че те зорлен искат да натикат Местан в някаква роля. Доган също е бил в това посолство с доказано действие, което е против националните интереси. 

Може да се разчете като тотално недоверие предивд на това което той знае за начина по който се разправят в ДПС с инакомислещи, и предвид на това, че той няма сигурност.
Че НСО са му свалили охраната и върнали ама въпросът е кой има право да му свали охраната. 

Той си е действащ председател на парламентарна група. 

Предател ли е Местан.

Това изобщо не трябва да занимава. Дневният ред на БГ – една от целите на тази кампания е да размести дневн ред защото истинският дзне ред са реформите. И присъствието на тези полит структури в парламента като противници или привърж на реформите. Повечето депутати не са настроени про реформистки и всяко едно движение в тази насока е много трудно.
Стигнало се е до етап в който интересите на статуквото са силно застрашени.

В оставащите депутати на ДПС има много по-ислямизирани депутати такива които мен много повече са ме стряскали с изказвания. Всъщност говореш.щите радикално остават в ДПС – примерно Татарлъ. „Тоз и депутат говореше за майката турция която е истинската родина“ Тези депутати останаха. 

Правилно президентът и премиерът не говорят – това е чужда игра и ние не може да пренасяме на бг територия играта на 5-и колони на който и да е .

Ние виждаме последните мигове в живота на ДПС като балансьор – това е пробл тна Доган. Той затова излиза от изолацията защото вижда че ДПС не може да продължи да играе балансьор. Но е задача на другите партии да интгегрира т мюсюлманите. С малки изключния.

Изобщо това е начинат по който БГ може да се нормализира.

ЕС за негово сведение е на повече о т60 г. - т.е. - той има достатъчно дълга история. Това че не може да предефинира новите си роля и място е естествен процес в неговата еволюция. 

Дали Путин или Ердоган. Това е етикетиране.
Това е уникален шанс. Защото прогнозата за Русия е че влиза в една имплозия вътрешна. Те.. - може да бъде агресивна, но няма да има икономически финансов и всякакъв друг ресурс да поддържа този агресивен курс на Путин. 
Изолацията от Русия е задължитгелно от олигархичния модел който там има и който им а своите проекции тука в БГ.
В също изолацията от Турция от амбициите да възроди неоосманизма е сащо толкова задължителна. Защото Турция също влиза в такъв процес.