Кметът на Кърджали Хасан Азис ще е временно изпълняващ длъжността шеф на организацията на ДПС в Кърджали. Това съобщи Четин Казак, един от тримата съпредседатели на партията пред БНТ. Днес новото ръководство присъства на заседанието на местната организация.

"Редиците в Кърджали в нашата областна организация са стегнати. Нашите избиратели не са били никога разколебавани. Индивидуалното решение на Бахри Юмер да подаде оставка доведе до необходимостта да се излъчи нов изпълняващ длъжността председател. Той ще бъде Хасан Азис", обясни Казак.

Според него ДПС продължава убедено своята политическа дейност и ще запази своята идеологиоческа основа, своите принципи, своите идеи, политически позиции. Движението остава убедена евроатлантическа по ориентация партия.

"Имаше опити, и то доста агресивни, да се окаже натиск върху голяма част от нашите активисти, след като стана ясно, че предстои да бъде сменен председателя. Тези опити се оказаха неуспешни. Искам да оббърна сериозно внимание на нашата позиция - ние сме за продължаване на добросъседските отношения с Турция, да я подкрепяме за ЕС, но да не се правят опити за подмяна на нашата политическа ориенатация. Нашите избиратели да не бъдат поставяни пред несъществуващи избори между тази или онази държава, те са единствено пълноправни български граждани".

Така Казак коментира изявлението на премира Бойко Борисов, че е имало опити за намеса на Турция във вътрешните работи на България.