Любопитен прочит на политическите процеси у нас през 2015 година направи лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Ето мнението му публикувано във фейсбук:

Българската 2015 се обобщи сама през последните си две седмици:

Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от двайсет и кусур години обслужва чужди интереси. Вследствие на което отне властта на Местан и я даде цялата на Пеевски (или просто принуди Местан да осъзнае, че винаги си е било така...).

Всички впиянчени колеги от ДС излязоха да изфъфлят, че Доган е велик, а кат' Русия няма втора.

За Борисов остана горчивият привкус, че досега е работил с агенти на Турция, а отсега нататък - с агенти на Русия? Под носа на службите. Глупости - и досега, и занапред, съюзникът е Пеевски. И службите са на Пеевски. Ако щеш. Въпрос на избор на съюзници ... и служби.

После "Влади" Горанов обяви, че единствените виновници за фалита на КТБ са собствениците. Няма тук БНБ, КФН, ДАНС, прокуратура. Интересно кои ще са виновниците за последващия грабеж на активите? Явно грабещите, разбира се. Важното е, че службите, пардон, Пеевски, са невинни.

Ако щеш. Въпрос на избор на министри ... и служби.

Накрая, ДПС, в изящната стилистика на Карадайъ, обяви, че:

"ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Република Турция и другите страни от региона ..."

Разбира се, стратегически партньорства между български партии и чужди държави са незаконни. Но ще продължат, под крилото на Пеевски, пардон, носа на службите. Единственото, което се е променило в ДПС е грамотността на текстовете и цената на костюмите. И двете - надолу...

Накратко - през 2015, въпреки всички усилия, важните неща останаха същите. Същите като през 2014, а в голяма степен - като през 1995... 

През 2015 загубихме Пратчет (което е голяма промяна, за лошо...), иначе той би казал - "стана още по-същото"...

2016? 

Същото като през 2013, 2014 и 2015. На едни им харесва както е, други ще се борим за промяна. 

Въпрос на избор.