Насилствено "похристиянчени", овесени за китките от тавана, оставени да гладуват дни наред и бити безмилостно, ако не могат да цитират библейски пасажи - това е била съдбата на децата в нелегално убежище в Индия, съобщи в. Hindustan Times.

30 деца, всички от бедни семейства, са били спасение на 29 декември, след като полицията разбива две убежища, движени от групата "Емануел Сева" в индийските градове Нойда и Меерут. Едно от децата разказва за трите години, прекарани в "затвора", както сам нарича убежищата.

“Беше ми позволено да виждам родителите си веднъж месечно само за 15 минути. Единственото, на което ни учеха, беше Библията. Караха ме да запомням всичките пасажи", разказва момчето.

"Емануел Сева" е неправителствена организация, която работи със сираци и бедни деца в цяла Индия.

"Даваха ни хубави дрехи, когато идваха посетители. Караха ни да застанем в редица и да рецитираме библейски пасажи. Грешка означаваше бой с пръчки и колани после. Щом гостите си тръгваха, директорът ни взимаше дрехите, сладките и подаръците и ни връщаше отново в парцалите."

 

Неговата 11-годишна сестра пък споделя, че се налагало да спят на мръсен под, покрит с екскременти на вредители.

"Не ни позволяваха да стъпим навън. Понякога не ни даваха храна в продължение на три дни, ако забравехме библейски пасаж."

Полицията получила сигнал от една от майките на децата, и бързо организирали ударите. Кошмарът за децата обаче не приключил с освобождаването им - дни, след като се върнали у дома, хора от фалшивото убежище обсадили къщата им, хвърляйки камъни и биейки ги с пръчки. Успели да избягат, когато се събрала тълпа от съседите им.

Децата били сериозно недохранени, болни и травмирани. Дори когато им давали храна, тя била пълна с хлебарки, разказва ръководителят на полицейската операция.

Все още няма коментар от групата "Емануел Сева". Полицията обаче обявява убежищата за "нелегални", което може да означава, че те не са използвали името на НПО-то законно.