Лидерът на Движение България на гражданите (ДБГ) Меглена Кунева посъветва партньорите си от ДСБ в Реформаторския блок от ДСБ да преосмислят позицията си да напуснат управленското мнозинство.

"Действително това двойствено положение, в което изпадна ДСБ няма как да продължава. Смятам, че ръководството им е осъзнало, че това беше грешка и вероятно ще направят стъпки, за да може да коригират поведението си",  каза Кунева в предаването „Неделя 150” по БНР по повод очакваните от ГЕРБ предложения за анекс към коалиционното споразумение с Реформаторския блок.

Според нея при сегашната ситуация съпредседателят на парламентарната група на Реформаторите от ДБГ Найден Зеленогорски бил в неблагоприятна позиция.

"В този момент никак не ми харесва ситуацията, в която имаме един съпредседател на групата в лицето на единият от ДСБ, който е на страната на радикалното добро (б. ред. - Радан Кънев) и друг в лицето на Найден Зеленогорски, на когото много му се остава във властта и по някакви странни подбуди, явно недостатъчно бели, остава, за да брани това мнозинство, което в момента държи управлението на страната в кондиция. Опитвам се да бъда деликатна, но идеята ми е, че Найден Зеленогорски е по-консенсусният и затова по-порицаемият съпредседател от Радан Кънев", заяви Кунева и изрази мнение, че лидерът на ДСБ не бива да го поставя в такова положение. 

Кунева дори поиска Кънев да се извини на Зеленогорски за ситуацията, в която е поставен. Тя коментира, че всички в парламентарните групи, както и министрите трябва да кажат подкрепят ли управляващото мнозинство или не.

"Съвсем просто е. Ако някой откаже да сложи подписа си под такова твърдение, значи просто се отказва от това с всички последици", каза още Кунева.