Лидерът на ПЕС Сергей Станишев спази традицията си и покани журналисти на новогодишна баница с късмети. Той коментира и актуалните политически събития у нас.

Станишев изрази задоволство, че покрай трусовете в ДПС вече бившият лидер на партията Лютви Местан е изяснил въпроса кой е свалил кабинета на Пламен Орешарски. Този кабинет се подкрепяше от БСП и движението докато Станишев бе лидер на соцпартията.

"Много странно е една партия да свали собственото си правителство, очевидно тук е имало политическа сделка между ДПС и ГЕРБ", коментира Станишев.

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВЛИЯНИЕТО НА ПЕЕВСКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЗНАЧИТЕЛНО

И допълни, че свалянето на кабинета "Орешарски" е навредило на БСП, но е и затворило възможността на ДПС за участие във властта. Според Станишев това е една от причините за напрежението в движението.

Лидерът на ПЕС смята, че най-голямото изпитание за БСП и левицата ще са президентските избори. Според него левицата може да издигне кандидатура, която да спечели вота, но БСП трябва да инциира диалог с другите леви формации, за да се постигне широко съгласие.

От новогодишната баница лидерът на ПЕС си изтегли късмет: "На теб се пада път далечен - да скиташ много си обречен, но тук в родната ти къща, една любов ще те завръща".