"Острите декларации са типични за бизнеса, когато виждаме проблеми и не виждаме решение", това коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Нова тв. В понеделник оглавяваната от него организация излезе с искане да бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов или вътрешният министър Румяна Бъчварова да си подаде оставка. 

"Не искаме оставки сега и веднага, а резултати сега и веднага. Чак след това, ако няма резултати, може да говорим за оставки", уточни сега Домусчиев.

Той обясни, че острият тон и изискванията са към министър Бъчваров, защото "ние не можем да се бъркаме в работата на професионалистите, министърът е човекът който трябва да си създаде екип, за да да ги осигурява тези резултати".

"Наблюдаваме показни разстрели, имаше един период с отвличания, това трябва да спре. Това не е от днес, нормално е в един момент да кажем: Стига толкова, писна ни", продължи бизнесменът.

Той напомни, че за да може да се развива бизнесът и да да се чувства нормално в една държава, той има нужда от сигурност.

Стана ясно и че от КРИБ са готови да предоставят награда за разкриването на убийството на Антов.

"Ако е необходимо ще осигурим ресурс, награда за откриване на извършителя. За да се види, че не може да има безнаказани убийства", каза още Домусчиев.