Застрахователният бранд "Виктория" престава да съществува, след като приключи вливането му в "Дженерали Застраховане", съобщиха от компанията "Дженерали" днес. Вписването на промените в Търговския регистър е направено на 18 декември м.г.

"Договорите, сключени с "Виктория" запазват действието и срока си, като единствената промяна е в нового лого и наименование", заяви Данчо Данчев, главен изпълнителен директор на "Дженерали Застраховане".

"Дженерали груп" обяви, че е получила пълен контрол над "Виктория" през ноември м.г., след като придоби контролираните от дружество, свързано с ексбанкера Цветан Василев, 33% от капитала ѝ. Преди това края на 2013 г. компанията купи мажоритарния пакет от италианския застраховател FATA Assicurazioni.

Цветан Василев беше председател на надзорния съвет на застрахователя от октомври 2008 г. до септември 2014 г. 

Навлизането на "Дженерали" на българския пазар започна през 2006 г. Тогава групата купи основаната от бизнесмена Добромир Гущеров застрахователна компания "Орел", който по това време беше депутат от БСП.

"Дженерали груп", чието седалище е в Триест, Италия, е сред водещите компании в застрахователния бранш в света. Компанията е основана през 1831 г., като през 2014 г. има премийни приходи от над 70 млрд. и представителства в повече от 60 държави. За нея работят над 78 000 души.

В България "Дженерали Застраховане" има пазарен дял от 9% с премийни приходи от €70 млн. за 2014 г.