Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че има условия за вот на недоверие срещу кабинета, включително за сферата на вътрешната сигурност. Миков каза това на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"Не подкрепяме бизнес организации. Смятаме, че има условия за вот на недоверие, включително в сферата във вътрешната сигурност и борбата с престъпността. Не бива държавата да изпуска ситуацията, да се стига до това, което се случва по улиците на немските градове", коментира Миков.

Като други теми за вот на недоверие той определи здравеопазването и демографията. Според Миков, зачестилите случаи на тежки престъпления са един индикатор за задълбочаващите се проблеми в тази сфера. Той изтъкна, че служителите на МВР са силно демотивирани.

БСП следи изключително внимателно увеличаването на данъците в общинските съвети. Миков заяви, че социалистите ще бъдат изключително настойчиви да получат пълната информация за това в кои общини се формират дефицити.

"Има риск по политически причини правителството да подпомага едни или други общини", коментира Миков.

Той определи участието на военния министър Николай Ненчев в учебните полети на МиГ-29 на летище Граф Игнатиево като "пиар упражнения, които поставят българските министрите в ролята на кучето Лайка".