Парламентарната група на Реформаторския блок е  приблизително равно разделена на една част, която излезе от мнозинството и на част, която най-вероятно ще остане в управлението. Така лидерът на ДСБ коментира по БНТ въпросът дали РБ е управляваща, или в опозиция. Днес имаше събиране на парламентарната група на РБ, на което стана ясно, че 13 от депутатите ще подпишат анекса с ГЕРБ, а представителите на ДСБ и депутатите от гражданската квота- не.

Той обясни, че това противоречие в Реформаторския блок ще бъде преодоляно.

"Да, разбира се, ще бъде преодоляно това противоречие. България я чакат президентски избори, а и не могат да се изключат и парламентарните избори", смята Кънев.

Реформаторският блок е съществуваща парламентарна група, но тя не е била единна още от 2014 г., каза още лидерът на ДСБ. 

"Ще ви издам една малка тайна- съставът си беше двоен още от 2014 г. Тайна ли беше? Значи групата толкова си е ибла единна от август 2014 г.", продължи той.

Лидерът на ДСБ обясни, че по важни въпроси ПГ на РБ ще действа единно, "ще полагаме усилия да имаме мнозинство". Той даде за пример закона за електронното гласуване, "който е великолепен, ако бъде приет".  По същия начин от ДСБ щели да подкрепят и реформите на министър Москов.

Кънев коментира и изказване на премиера Бойко Борисов, който изрази раздразнение, че го обвързват с "библиотекарско-сарайската групировка". Атанас Атанасов във вторник сутрин обяви, че има орташко управление на сектор "Сигурност" между Борисов и въпросната групировка. "С ДПС в управление няма да ме видите. В опозиция – с удоволствие", отговори задочно Борисов и продължи: "Тогава на другите ще им видя сеира аз. Които всеки ден до вчера ме прегръщаха, днеска ми говорят за библиотекаро-какви бяха-сарайски неща. Ще ги пратя там, да ходят да се молят при пауните (вероятно в т. нар. сараи на Доган-б.р.)."

"Истината е болезнена и Борисов много добре я знае", каза Кънев. "Мултигруп" и империята на Делян Пеевски имат ключови позиции в сферата на сигурността", добави той. 

Той обясни, че Атанасов е бил подготвил оставката си 2 месеца преди да я даде реално (след кризата с гласуването на промените в Конституцията, свързани със съдебната власт и минаването в опозиция на ДСБ).

"Беше дошло дотука, като председател на вътрешната комисия на НС", каза Кънев. Проблимът бил, че ДСБ не може да изпълни обещанието си ДПС да бъде изкоренено от службите за сигурност.

"В опозиция сме, защото нямаме силата и единството в Реформаторския блок да изтръгнем мафията от службите за сигурност", обясни още лидерът на ДСБ.

"Нека да се говорят тези неща и да му припари на премиера под краката, че се говорят", смята Кънев.

Той даде няколко примера, свързани с гласувания в парламента за националната сигурност. Изборът на председател на комисията за разследване на КТБ, после докладът на тази комисия, след това избора на шеф на военното разузнаване. След последните примери бил законът за НСО, към който Атанасов имал тежки критики.

"За какво е тази служба - да обслужва тирания, или да обслужва гражадните. България ще се управлява като източна тирания", смята Кънев.

Разкритията на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан как е била свалена охраната му от НСО само потвърдили след това, че има проблем с начина на функциониране на НСО.

"После Местан хвърли бомба с охраната си. Всъщност НСО е било използвано, за да се превърне в средство за заплаха срещу него. Моят извод е, че е наредил Пеевски да се свали охраната. А въпросът ми е бил знаел ли е или не е знаел Борисов", попита опозиционният депутат.

"Звучи страшно", смята той, "България е тотално разграден двор на мафията, чиито конци ги дърпат от чужбина." 

Според него България има нужда за мен от дясна алтернатива. "ДСБ ще вземе своето решение като му дойде времето. ще се подготвим, ще си вземем решението. Дотогава ДСБ е опозиционна партия. И да, РБ е съществуваваща парламентарна група", така Кънев коментира плановете си за нов десен проект около ДСБ.