Лидерът на ДСБ Радан Кънев и отстраненият от ДПС Люти Местан се срещнаха днес в парламента. Срещата продължи около половин час и бе в една от стаите на Реформаторския блок (РБ).

Не стана ясно по чия инициатива е била срещата. И двамата обаче отрекоха да са обсъждали някакви общи действия или включването на Местан и неговите съмишленици в десния проект подготвян от Кънев.

"Поговорихме за автомагистрала "Хемус", защото смятаме, че това е приоритетен обект за България. Тук мненията ни съвпадат, за разлика от повечето други въпроси, по които не съвпадат. Поставих този въпрос, защото предполагам, че доскрошният лидер на ДПС има доста повече информация от мен за магистралата", каза Кънев.

Той не отговори на въпрос дали намеква за това, че фирми, за които се твърди, че са близки до  депутата от ДПС Делян Пеевски, спечелиха търга за строеж на част от магистралата. 

Кънев каза още, че не може да има общи усилия между него и Местан, защото ги разделяли твърде много неща, включително и "една голяма поколенческа пропаст".

Местан пък обясни, че тема на разговора е била "политическата зима" и позиционирането на депутатите, които го последваха.

"Ще бъдем много ясна опозиция на това управление, чийто формат става все по неясен", заяви Местан.

Той отрече, че ще се включва в десния проект на Кънев и напомни, че заедно със съмишлениците му са се определили за либерали.

"В България има нужда от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната. Мястото му е в политическия център, невъзможно е да ни пришивате към каквито и да е десни проекти", добави Местан.

Той също призна, че между него и Кънев има трудно преодолими различия. Но допълни, че бил готов за диалог по национално значими теми.