Четирима души са загинали при стрелба в канадско училище, предадоха агенциите. Съобщава се, че двама от убитите са били братя на стрелеца.

Инцидентът е станал в училище в град Ла Лош в северната провинция Саскачеван, съобщи началникът на местната полиция Морин Леви. Тя заяви, че нападателят е задържан, иззето е оръжието му и в момента се разпитва под стража.

"Няма заплаха за населението на града", каза Морин Леви.

Според местни медии предполагаемият нападател е ученик от горните класове в училището.

"Ние всички скърбим заедно с жителите на Ла Лош в този страшен и трагичен ден", заяви премиерът Джъстин Трюдо пред канадски медии в швейцарския град Давос, където участва в Световния икономически форум. "Действително това е най-лошият кошмар на всеки родител", добави Трюдо. Премиерът похвали всички, които са реагирали бързо и смело, за да заловят стрелеца.

Кевин Жанвиер, който изпълнява длъжността кмет на Ла Рош, обяви, че сред жертвите е 23-годишната му дъщеря Мари, която е била учителка в училището.

Ла Лош се намира на 600 км северно от Саскатун, най-големия град в Саскачеван. В града живеят основно представители на коренното население на Канада. Той е отделечено градче с около 3000 жители.

Масовата стрелба е сравнително рядка в Канада, която има по-строги закони за притежаваненаоръжие отколкото в САЩ, отбелязва Ройтерс.

При най-кръвопролитната стрелба в училище в страната загинаха 14 гимназисти в Монреал през 1989 г.